12 Ekim 2020 Pazartesi

Tahinli Ve Pekmezli Tatlı Tarifi

 

Tahinli Ve Pekmezli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 11 yemek kaşığı dolusu un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 küçük çay bardağı pekmez
  • 3-4 damla limon suyu

Tahinli Ve Pekmezli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz, suyu ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz.
  2. Bu arada limon suyunu da ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz.
  4. Elimizle kremsi bir kıvam oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  5. Ununu ve kabartma tozunu da katıp yoğuruyoruz.
  6. Ben un ölçüsü verdim ama farklık gösterebilir azar azar dökerek kıvam almasını sağlıyoruz.
  7. Ele yapışmayıp yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
  8. Portakal büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde rulo şekli veriyoruz.
  9. Dilim dilim kesip tepsiye diziyoruz.
  10. Üzerini çatal ile şekillendiriyoruz.
  11. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  12. Soğuyan şerbetin içine pekmezi katıp karıştırıyoruz.
  13. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Lezzetli tatlımız hazır afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder