Tahinli Ve Pekmezli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 11 yemek kaşığı dolusu un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 küçük çay bardağı pekmez
- 3-4 damla limon suyu
Tahinli Ve Pekmezli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz, suyu ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz.
- Bu arada limon suyunu da ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz.
- Elimizle kremsi bir kıvam oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ununu ve kabartma tozunu da katıp yoğuruyoruz.
- Ben un ölçüsü verdim ama farklık gösterebilir azar azar dökerek kıvam almasını sağlıyoruz.
- Ele yapışmayıp yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
- Portakal büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde rulo şekli veriyoruz.
- Dilim dilim kesip tepsiye diziyoruz.
- Üzerini çatal ile şekillendiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan şerbetin içine pekmezi katıp karıştırıyoruz.
- Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Lezzetli tatlımız hazır afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder