15 Ekim 2020 Perşembe

Jamon Croquetas Tarifi

 

Jamon Croquetas Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram jamon serrano
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • Maydanoz
  • 1 litre süt
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Ekmek kırıntısı veya bir kase galeta unu

Jamon Croquetas Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle jamon, soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın.
  • Bir tencereye tereyağı ekleyerek eritin. Yağ eridiğinde üzerine soğan, sarımsak ve jamonu ekleyerek kavurun.
  • Ardından üzerine un ve tuz ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Daha sonra içine süt ekleyerek (beşamel sos olacak) yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı soğuması için bir borcama alın ve oda sıcaklığında bekletin.
  • Karışım soğuduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayın.
  • Top şekline getirdiğiniz harcı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.
  • Hazırladığınız jamon croquetasları, acı biberli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jamon Croquetas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karışımı soğuturken borcamın üzerini streçle kapatın.
  • Karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, dolaba koymayın.
  • Harcı yuvarlarken elinize yapışmaması için, avcunuzu hafifçe yağlayın.
  • Kroketleri yağda kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder