15 Ekim 2020 Perşembe

Omurice Tarifi

 

Omurice Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı püresi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Omlet için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe göre)

Omurice Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanacağınız soğan, sarımsak, havuç, biber gibi tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri sertlik sıralamasına göre yağda soteleyin.
  • Ardından limon suyu, tuz ve domates püresini ekleyerek 1-2 dakika sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
  • Ardından pirinç, susam yağı ve soya sosunu ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Başka bir kapta omlet için, yumurta ve tuzu çırpın.
  • Yapışmaz bir tavada omleti kurutmadan, kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
  • Pirinçlerden cızırtı gelmeye başladığında ocaktan alın.
  • Hazırladığınız omleti servis tabağına alın. Pirinçleri kaseye doldurun ve omletin üzerine ters çevirin.
  • Omletin kenarlarından alarak pirincin üzerini tamamen kapatın.
  • Omuriceyi, ince kıyılmış taze soğan, acı sos ve mayonez ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Omurice Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Omleti hazırlarken ortasının nemli kalması oldukça önemli.
  • Tarifte önceden haşlanmış pirinç kullanın.
  • Sunum için pirinçleri kaseyle ters çevirerek servis tabağına ekleyin. Ardından üzerini omletle kapatabilirsiniz.
  • Omuriceyi, ev yapımı mayonez ve acı biberli sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder