Kabak Dolması (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet kabak
- 250 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 7-8 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağına yakın pirinç
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz (salçanın tuzluluk oranına göre)
Sosu için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Kabak Dolması (Kıymalı) Tarifi Yapılışı
- Kabakları ikiye bölüp içlerini boşaltıyor, dışlarını traşlıyoruz.
- Soğanı yemeklik, maydanozu ince ince, 1 domatesi kabuğunu soyup yemeklik doğruyoruz.
- Kıymayı genişçe bir kaba alıyoruz. Üzerine soğan, maydanoz, domates, pirinç, pul biber ve salçaları ekleyip iyice yoğurarak harmanlıyoruz.
- Harcı kabaklara doldurup tencereye diziyoruz.
- Zeytinyağını dolmaların üzerinde gezdiriyoruz.
- Sıcak suda salçayı açarak elde ettiğimiz sosu da gezdiriyoruz.
- Diğer domatesi doğrayıp üzerlerine kapak yapıyoruz.
- Kapağı kapalı vaziyette kaynayana dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşaya dek pişiriyoruz.
Not: sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder