3 Ekim 2020 Cumartesi

Kabak Dolması (Kıymalı) Tarifi

 

Kabak Dolması (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağına yakın pirinç
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz (salçanın tuzluluk oranına göre)

Sosu için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kabak Dolması (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları ikiye bölüp içlerini boşaltıyor, dışlarını traşlıyoruz.
  2. Soğanı yemeklik, maydanozu ince ince, 1 domatesi kabuğunu soyup yemeklik doğruyoruz.
  3. Kıymayı genişçe bir kaba alıyoruz. Üzerine soğan, maydanoz, domates, pirinç, pul biber ve salçaları ekleyip iyice yoğurarak harmanlıyoruz.
  4. Harcı kabaklara doldurup tencereye diziyoruz.
  5. Zeytinyağını dolmaların üzerinde gezdiriyoruz.
  6. Sıcak suda salçayı açarak elde ettiğimiz sosu da gezdiriyoruz.
  7. Diğer domatesi doğrayıp üzerlerine kapak yapıyoruz.
  8. Kapağı kapalı vaziyette kaynayana dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşaya dek pişiriyoruz.

Not: sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder