Kabak Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250g hokkaido kabak
- 500g un
- 1 paket kuru maya
- 100g margarin veya tereyağı
- 100g şeker
- Bir tutam tuz
Kabak Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Ilk olarak 250g hokkaido kabağı dilim dilim doğrayıp bir tencereye alın.
- Azcık suyla haşlayın. Yumuşayınca suyu süzüp kabağı püre haline getirin.
- Sonra bir yoğurma kabına 500g un, bir paket kuru maya, 100g margarin, 100g şeker, bir tutam tuz ve ılımış kabak püresini ekleyip iyice yoğurun.
- Hiç un kalmasın kasede ve turuncu bir beze gibi gözükecek.
- Sonra onu ekmek şekline getirip, isterseniz üstüne kabak çekirdeği serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına 60dk koyun.
Bu ekmeğin özelliği hafif tatlımsı olması. Tereyağlı, reçeli çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder