15 Ekim 2020 Perşembe

Patatesli Ekmek Tarifi

 

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un ve tuz

Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım su bardağı ılık suya maya ve şekeri koyup karıştırıyoruz ve maya kabarırken hamur yoğuracağımız kaba haşlanmış patatesleri rendeliyoruz.
  2. 2 su bardağı su, kabaran mayayı koyup karıştırıyoruz, un ve tuzu da ekleyerek elimize yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Sonra mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle düzgün şekilde yayarak 10 dakikada tepside dinlendiriyoruz ve(kullandığım tepsi 44cm )
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder