Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 2,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Un ve tuz
Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yarım su bardağı ılık suya maya ve şekeri koyup karıştırıyoruz ve maya kabarırken hamur yoğuracağımız kaba haşlanmış patatesleri rendeliyoruz.
- 2 su bardağı su, kabaran mayayı koyup karıştırıyoruz, un ve tuzu da ekleyerek elimize yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonra mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle düzgün şekilde yayarak 10 dakikada tepside dinlendiriyoruz ve(kullandığım tepsi 44cm )
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder