Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 5 fincan toz şeker
- 5 fincan un
- 1 fincan su
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi Yapılışı
- Yumurta sarıları ile aklarını ayırıyoruz. Şekerin yarısı sarıya yarısı ak için kullanılacak.
- Yumurta sarılarını şekeriyle birlikte krema kıvamı alacak ve şeker iyice eriyene dek karıştırıyoruz içine bir fincan suyunu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sırayla fincan fincan unu eleyerek hamura ekliyoruz bu sırada vanilyayı da unla beraber eleyip ekliyoruz.
- Ayırdığımız yumurta aklarını kalan şeker ve bir fiske tuz ile yaklaşık 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Öyle bir kıvam alacakki kabı ters çevirdiğinde düşmeyecek ( bu kıvamı almazsa bile yaklaşık 10 dk karıştırın çünkü bazı yumurta çeşitlerinde bu kıvamı alamayabilir ).
- Yumurta aklarını 3 veya 4 aşamada sarisiyla yaptığımız harca ekleyip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye iyice eşit dağıtıp önceden ısıtılmış 180-200° ( fırından fırına farklılık gösterebilir ) atıyoruz 25 dk boyunca hiç açmayın sonra kürdan veya çatal kontrolü yaptığınızda yapışmıyorsa bile bi 5-10 dk daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder