10 Ekim 2020 Cumartesi

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi

 

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 5 fincan toz şeker
  • 5 fincan un
  • 1 fincan su
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarıları ile aklarını ayırıyoruz. Şekerin yarısı sarıya yarısı ak için kullanılacak.
  2. Yumurta sarılarını şekeriyle birlikte krema kıvamı alacak ve şeker iyice eriyene dek karıştırıyoruz içine bir fincan suyunu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Sırayla fincan fincan unu eleyerek hamura ekliyoruz bu sırada vanilyayı da unla beraber eleyip ekliyoruz.
  4. Ayırdığımız yumurta aklarını kalan şeker ve bir fiske tuz ile yaklaşık 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Öyle bir kıvam alacakki kabı ters çevirdiğinde düşmeyecek ( bu kıvamı almazsa bile yaklaşık 10 dk karıştırın çünkü bazı yumurta çeşitlerinde bu kıvamı alamayabilir ).
  5. Yumurta aklarını 3 veya 4 aşamada sarisiyla yaptığımız harca ekleyip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye iyice eşit dağıtıp önceden ısıtılmış 180-200° ( fırından fırına farklılık gösterebilir ) atıyoruz 25 dk boyunca hiç açmayın sonra kürdan veya çatal kontrolü yaptığınızda yapışmıyorsa bile bi 5-10 dk daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder