10 Ekim 2020 Cumartesi

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
  2. Yağlanmış borcama dökülür.
  3. 180 derece 40 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkınca sosu hazırlanır ve üzerine dökülür. Sos malzemeleri karıştırıp 1 tencerede kaynayana kadar pişirip ılık kekin üzerine dilimleyip dökelim. Soğuyunca servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder