Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülür.
- 180 derece 40 dk pişirilir.
- Fırından çıkınca sosu hazırlanır ve üzerine dökülür. Sos malzemeleri karıştırıp 1 tencerede kaynayana kadar pişirip ılık kekin üzerine dilimleyip dökelim. Soğuyunca servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder