21 Ekim 2020 Çarşamba

Karamelli Magnolya Tarifi

 

Karamelli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yulaflı bisküvi

Karamel için:

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema (Tercihen süt de olabilir)

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelli Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Karamel için şeker ve su bir tavaya alınır rengi dönene kadar har ateşte eritilir.
  2. Rengini alınca tereyağı ve krema katılır, kıvam alınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Muhallebisi için süt, nişasta, yumurta sarıları ve şeker tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  4. Kaynayınca ocaktan alınır içine tereyağı, vanilya ve krema konur.
  5. Soğuması için bir kaba aktarılır üzeri muhallebiye değecek şekilde( kabul tutmaması için) streçlenip buzdolabında soğumaya bırakılır.
  6. Bisküvi robotta iyice ufaltılır.
  7. Malzemeler soğuyunca magnolya kaplarına önce muhallebi ara kata bisküvi tekrar muhallebi ve ince bir tabaka karamel olacak şekilde aktarılır.Not: bu miktarlarla kuplarda dolu dolu 4 tane çıkar. Ben bu defalık daha çok çıkarmak istediğimden kuplarımı tam doldurmadım).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder