Karamelli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yulaflı bisküvi
Karamel için:
- Yarım su bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket krema (Tercihen süt de olabilir)
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamelli Magnolya Tarifi Yapılışı
- Karamel için şeker ve su bir tavaya alınır rengi dönene kadar har ateşte eritilir.
- Rengini alınca tereyağı ve krema katılır, kıvam alınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Muhallebisi için süt, nişasta, yumurta sarıları ve şeker tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynayınca ocaktan alınır içine tereyağı, vanilya ve krema konur.
- Soğuması için bir kaba aktarılır üzeri muhallebiye değecek şekilde( kabul tutmaması için) streçlenip buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Bisküvi robotta iyice ufaltılır.
- Malzemeler soğuyunca magnolya kaplarına önce muhallebi ara kata bisküvi tekrar muhallebi ve ince bir tabaka karamel olacak şekilde aktarılır.Not: bu miktarlarla kuplarda dolu dolu 4 tane çıkar. Ben bu defalık daha çok çıkarmak istediğimden kuplarımı tam doldurmadım).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder