8 Ekim 2020 Perşembe

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tane karnabahar
  • 2 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar çiçek çiçek koparılır ve yıkanıp rastgele doğranıp bir tencereye alınır.
  2. İki havuç soyulup eklenir.
  3. Pirinçte eklenince üzerini geçecek kadar su katılıp pişmeye bırakılır, diğer yanda yumurta, yoğurt ve un bir kapta mikseri iyice çırpılır.
  4. İyice pişen karnabaharlar el blendırından geçirıilir.
  5. Fakat çok ezilmez. Havuç ve karnabaharlar biraz bırakılır, kaynayan çorbaya hazırladığımız yoğurt eklenip karıştıra karıştıra kaynatılır.
  6. Bir tavada erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ üzerine eklenip çorbamızın pişme işlemi bitirilir. Afiyet olsun. Harika oluyor, mutlaka deneyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder