Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur (200ml)bardak ölçüm
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
- Soğanı julyen kesin.
- Tencerenize sıvı yağ döküp ısıtın soğanları ekleyip soğanların rengi hafif pembeleşince salçayı ekleyin.
- Birazda salçayı kavurunca bulguru ekleyin.
- Bulguru iki dakika kavurup kaynamış suyu dökün.
- Tuzunu baharatını ekleyin ocağınızın ateşini kısın.
- Tencerenizin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder