8 Ekim 2020 Perşembe

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur (200ml)bardak ölçüm
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
  2. Soğanı julyen kesin.
  3. Tencerenize sıvı yağ döküp ısıtın soğanları ekleyip soğanların rengi hafif pembeleşince salçayı ekleyin.
  4. Birazda salçayı kavurunca bulguru ekleyin.
  5. Bulguru iki dakika kavurup kaynamış suyu dökün.
  6. Tuzunu baharatını ekleyin ocağınızın ateşini kısın.
  7. Tencerenizin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder