Karpuz Kabuğu (Reçeli-Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo karpuz kabuğu (küçük karpuz tam geliyor )
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 750 gram toz şeker (4 su bardağı)
- 6-7 adet karanfil
- Karpuz kabuğunun haşlanmış suyuyla beraber 12 bardak su
- 3-4 adet limon tuzu
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağ(eklemek isterseniz zorunlu değil)
Karpuz Kabuğu (Reçeli-Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- Karpuz kabuğunu bıçakla kazıyalım, sadece kabuğunu kullanacağız pembe yerlerini de alalım. Benimki küçük karpuzdu🍉 1 kilo kadar çıktı.
- Küp küp doğrayıp üzerini kapatacak kadar su, 1 yemek kaşığı da karbonat koyup 6-7 saat kadar bekletelim. ( karbonat kireç görevi yapıyor).
- Karbonat kalmayacak şekilde güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyup yüksek ateşte pişirelim. Kaynayınca altını kısalım 5 dakika sonra kapatalım, suyunu süzelim.
- Tencerede, toz şekeri ve suyunu koyup eritelim, karanfil atalım.
- Ocağı açalım orta ateşte kaynayınca kadar, kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp karpuz kabuklarını içine atalım limon tuzunu ekleyelim.
- Şeffaf renk alana kadar pişirelim.
- Bozulmasını önlemek için1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Tereyağ kokusunu sevmeyenler için önermem.
- Renk versin isterseniz gıda boyası, lohusa şekeri, pancar kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder