15 Ekim 2020 Perşembe

Karpuz Kabuğu (Reçeli-Tatlısı) Tarifi

 

Karpuz Kabuğu (Reçeli-Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karpuz kabuğu (küçük karpuz tam geliyor )
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 750 gram toz şeker (4 su bardağı)
  • 6-7 adet karanfil
  • Karpuz kabuğunun haşlanmış suyuyla beraber 12 bardak su
  • 3-4 adet limon tuzu
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağ(eklemek isterseniz zorunlu değil)

Karpuz Kabuğu (Reçeli-Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  1. Karpuz kabuğunu bıçakla kazıyalım, sadece kabuğunu kullanacağız pembe yerlerini de alalım. Benimki küçük karpuzdu🍉 1 kilo kadar çıktı.
  2. Küp küp doğrayıp üzerini kapatacak kadar su, 1 yemek kaşığı da karbonat koyup 6-7 saat kadar bekletelim. ( karbonat kireç görevi yapıyor).
  3. Karbonat kalmayacak şekilde güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyup yüksek ateşte pişirelim. Kaynayınca altını kısalım 5 dakika sonra kapatalım, suyunu süzelim.
  4. Tencerede, toz şekeri ve suyunu koyup eritelim, karanfil atalım.
  5. Ocağı açalım orta ateşte kaynayınca kadar, kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp karpuz kabuklarını içine atalım limon tuzunu ekleyelim.
  6. Şeffaf renk alana kadar pişirelim.
  7. Bozulmasını önlemek için1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
  8. Tereyağ kokusunu sevmeyenler için önermem.
  9. Renk versin isterseniz gıda boyası, lohusa şekeri, pancar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder