5 Ekim 2020 Pazartesi

Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket yaşmaya (Kuru mayada olur)
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için ;

  • 2 su bardağı kaşar rendesi

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve şeker ile mayayı eritin.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
  3. Üzerini örtüp 35-40 dk bekletin.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, kaşar rendesi koyun.
  5. İstediğiniz şekil vererek yumurta sarısı sürün.
  6. Bolca susam serpip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180′ c fırında pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder