2 Ekim 2020 Cuma

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçine
  • Kaşar rendesi
  • Sucuk
  • Tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütümüzü çok az ılıtalım ve hamur yoğurma kabımıza alalım.
  2. Üzerine mayamızı koyalım. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Mayamız kabarınca şekeri ve tuzu ilave edip karıştıralım. Unumuzu da azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini streçle kapatalım mayalanmaya bırakalım. Bizde bu arada sucuklarımızı dilimleyelim. Kaşarlarımızı rendeleyip hazır edelim.
  5. Mayalanan hamurumuzu toparlayalım ve eşit 4 bezeye ayıralım.
  6. Bezelerin her birini uzunlamasına açalım bolca kaşar rendesi serpelim üzerine sucuklarımızı dizelim.
  7. Kenarlarını katlayalım.
  8. Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürelim.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkar çıkmaz herbirinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup eriyince üzerine yaydıralım. Sıcak sıcak dumanı üstünde pidelerimiz hazır. Herkeslere afiyetler olsun 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder