8 Ekim 2020 Perşembe

Kaşık Turşusu Tarifi

 

Kaşık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg salatalık
  • 3 adet kelek
  • Yarım kg kıl biber
  • 2 adet havuç
  • 1 lahananın göbek kısmı (Yarım kg civarında)
  • 15 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • Yeteri kadar su

Kaşık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikli olarak tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz ve doğruyoruz.
  2. Hepsini bir leğen içinde doğradıktan sonra ben sıcak suyla kurdum .
  3. 3 yemek kaşığı tuzu , (4 kavanoz çıktı) 4 kavanozu miktarı su koydum.
  4. Tencerede tuzla birlikte kaynattım.
  5. Doğramış olduğum turşu malzemelerle kavanozları iyice doldurdum, boşluk almayacak.
  6. Daha sonra sirkesini paylaştırdım.
  7. 1 su bardağı sirkeyi bu 4 kavanozuma paylaştırdım ve üzerlerine tuzu ile birlikte kaynatmış oldum sıcak sudan koydum .
  8. Ağız kısımlarına da isteğe göre maydanoz koyabilirsiniz .
  9. Daha sonra kapaklarını sıkıca kapatalım. Afiyet şifa olsun turşularımızı afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder