Kaşık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg salatalık
- 3 adet kelek
- Yarım kg kıl biber
- 2 adet havuç
- 1 lahananın göbek kısmı (Yarım kg civarında)
- 15 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı turşu tuzu
- 1 su bardağı sirke
- Yeteri kadar su
Kaşık Turşusu Tarifi Yapılışı
- Öncelikli olarak tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz ve doğruyoruz.
- Hepsini bir leğen içinde doğradıktan sonra ben sıcak suyla kurdum .
- 3 yemek kaşığı tuzu , (4 kavanoz çıktı) 4 kavanozu miktarı su koydum.
- Tencerede tuzla birlikte kaynattım.
- Doğramış olduğum turşu malzemelerle kavanozları iyice doldurdum, boşluk almayacak.
- Daha sonra sirkesini paylaştırdım.
- 1 su bardağı sirkeyi bu 4 kavanozuma paylaştırdım ve üzerlerine tuzu ile birlikte kaynatmış oldum sıcak sudan koydum .
- Ağız kısımlarına da isteğe göre maydanoz koyabilirsiniz .
- Daha sonra kapaklarını sıkıca kapatalım. Afiyet şifa olsun turşularımızı afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder