Kaymaklı Balkabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy balkabak (+/- 1 kilo)
- Kuru soğan
- Havuç
- 2 defne yaprağı
- 2 dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 200 ml kaymak (50 ml üzeri için)
- Tuz
- 1 litre su
Kaymaklı Balkabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Küçük boy bir balkabağını ortadan bölüyoruz, içini çıkartıyoruz, dilimliyoruz sonra kabuğunu soyuyoruz (dilimli soymak işi kolaylaştırır) kup kup doğrayıp 500 gram tencereye alıyoruz. (geri kalanı buzluğa koyuyorum).
- Soğan iri doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Havuç soyup yine iri doğrayıp tencereye alıyoruz.
- 2 defne yaprağı, 2 dış sarımsak ve 1 litre su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
- Piştiğinde defne yaprakları tencereden alıyoruz, blender ile tamamen eziyoruz.
- Sıvı yağ, kimyon, tuz ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Arzuya göre başka baharatlarda ekleyebilirsiniz.
- Kaymağın 50ml ayırıyoruz, 150ml çorbamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı kaymak gezdiriyoruz. Afiyetle tüketiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder