5 Ekim 2020 Pazartesi

Arnavut Böreği Tarifi

 

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine un

İç harcı için

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 125 gram süzme peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Biraz sıvı yağ

Her katına sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Susam çörekotu

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için süt, su, tuz, sirkeyi ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra unu ekleyip yoğurmaya başlıyorum biraz sert olacak sonra dinlenmeye bıraktım.
  3. Sonra iç harcı hazırladım. Tavama ince doğradığım soğanı kavurdum.
  4. Sonra ıspanak ekledim suyunu çekene kadar pişirdim.
  5. Tuzunu ,pul biber ilave edip ocağın altını kapattım biraz soğuduktan sonra süzme peynir ekledim karıştırdım.
  6. Hamurun 5 katın bir sosunu dökecez sos için su soda sıvı yağ yumurta ekledim karıştırdım.
  7. Dinlenmiş hamurundan 20 tane beze çıktı merdaneylen tek açtım unladım sonra tekrar dan açtım unladım
  8. 5 tane tabak büyüklüğünde olduktan sonra oklavayla devam ettim tepsi bugünde açtım.
  9. 5 kat açtığım hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirdim.
  10. Sonra sıvı sosunu her yerine gelecek şekilde döktüm.
  11. Sonra 5 katlı hamuru açtım tepsiye yerleştirdim.
  12. Sonra ıspanaklı harç üzerine yaydım.
  13. Sonra tekrar dan açtım 5 tane tepsiye yerleştirdim ve sosunu döktüm bolcana.
  14. Son katını açtım ve sosunu döktüm ve kestim üzerine susam ve çörekotu serptim ısınmış fırında ilk olarak 170 derece de 30 dk sonra 200 yarım saat pişirdim afiyet olsun 👌💓.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder