Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
İç harcı için
- Yarım kg ıspanak
- 1 tane soğan
- 125 gram süzme peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz sıvı yağ
Her katına sos için
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Susam çörekotu
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru için süt, su, tuz, sirkeyi ekleyip karıştıralım.
- Sonra unu ekleyip yoğurmaya başlıyorum biraz sert olacak sonra dinlenmeye bıraktım.
- Sonra iç harcı hazırladım. Tavama ince doğradığım soğanı kavurdum.
- Sonra ıspanak ekledim suyunu çekene kadar pişirdim.
- Tuzunu ,pul biber ilave edip ocağın altını kapattım biraz soğuduktan sonra süzme peynir ekledim karıştırdım.
- Hamurun 5 katın bir sosunu dökecez sos için su soda sıvı yağ yumurta ekledim karıştırdım.
- Dinlenmiş hamurundan 20 tane beze çıktı merdaneylen tek açtım unladım sonra tekrar dan açtım unladım
- 5 tane tabak büyüklüğünde olduktan sonra oklavayla devam ettim tepsi bugünde açtım.
- 5 kat açtığım hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirdim.
- Sonra sıvı sosunu her yerine gelecek şekilde döktüm.
- Sonra 5 katlı hamuru açtım tepsiye yerleştirdim.
- Sonra ıspanaklı harç üzerine yaydım.
- Sonra tekrar dan açtım 5 tane tepsiye yerleştirdim ve sosunu döktüm bolcana.
- Son katını açtım ve sosunu döktüm ve kestim üzerine susam ve çörekotu serptim ısınmış fırında ilk olarak 170 derece de 30 dk sonra 200 yarım saat pişirdim afiyet olsun 👌💓.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder