11 Ekim 2020 Pazar

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et (dana eti)
  • 3 adet defne yaprağı
  • Su
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın.
  2. Sonra iyice yıkayıp süzün.
  3. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin .
  4. Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
  5. Pişen kemikli etleri kevgirle sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. El yakmayacak soğukluğa geldiğinde kemikleri yağları ayıklayın büyük olan etleri küçültüp ayırın.
  7. Bizim evde kemikleri ayırmayı ve yağını seven yok ondan ayırıyorum dilerseniz siz direk kemikli bir şekilde yapabilirsiniz.
  8. Sonra patatesleri soyup küp küp doğrayın yemeği yapacağınız tencereye alın üzerine etleri başladığınız suyu süzüp bir tane soğanı soyup bütün bir şekilde koyup ocağa alın.
  9. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  10. Patatesler pişince soğanı içinden alin.
  11. Ayıklanmış etleri ve sarımsağı ezip tencereye ilave edin.
  12. Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  13. Sıcak servis yapın. Yanında mısır ekmeği ile harika olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder