Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 2 sap kereviz yaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 litre sıcak su
Terbiyesi İçin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
Üzeri İçin
- Limon suyu
- Pul biber
Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kerevizimizi, patatesimizi ve havucumuzu küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Düdüklü tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.
- Tereyağı eriyince kereviz, patates ve havucu içine atıp 2 dk kavuruyoruz.
- Kereviz yapraklarını ince ince kıyıyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
- Üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 10 dk kadar haşlıyoruz.
- Bu sırada terbiyesi için unumuzu, yumurta sarısını ve suyu ayrı bir tabakta karıştırıyoruz.
- Sebzelerimiz haşlandıktan sonra suyundan 3 kepçe alıp terbiyemize ekliyoruz. Daha sonra hazır olan terbiyeyi tenceremize ekliyoruz.
- Tuzumuzu ve karabiberimizide attıktan sonra 2 dakika daha sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
- Limon suyu ve pul biberle servis ediyoruz. Afiyet olsun.
- ☆Sıcak su miktarı kevizinizin büyüklüğüne göre değişebilir. Dilerseniz haşladıktan sonra ekleme yapabilirsiniz.
- ☆Ben tuzu 3 çay kaşığı attım ama damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
- ☆Çorbamız limon suyu katılarak içilir lezzeti orada :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder