22 Ekim 2020 Perşembe

Kereviz Çorbası Tarifi

 

Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 2 sap kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 litre sıcak su

Terbiyesi İçin

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin

  • Limon suyu
  • Pul biber

Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizimizi, patatesimizi ve havucumuzu küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Düdüklü tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.
  3. Tereyağı eriyince kereviz, patates ve havucu içine atıp 2 dk kavuruyoruz.
  4. Kereviz yapraklarını ince ince kıyıyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  5. Üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 10 dk kadar haşlıyoruz.
  6. Bu sırada terbiyesi için unumuzu, yumurta sarısını ve suyu ayrı bir tabakta karıştırıyoruz.
  7. Sebzelerimiz haşlandıktan sonra suyundan 3 kepçe alıp terbiyemize ekliyoruz. Daha sonra hazır olan terbiyeyi tenceremize ekliyoruz.
  8. Tuzumuzu ve karabiberimizide attıktan sonra 2 dakika daha sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
  9. Limon suyu ve pul biberle servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  10. ☆Sıcak su miktarı kevizinizin büyüklüğüne göre değişebilir. Dilerseniz haşladıktan sonra ekleme yapabilirsiniz.
  11. ☆Ben tuzu 3 çay kaşığı attım ama damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
  12. ☆Çorbamız limon suyu katılarak içilir lezzeti orada :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder