Kitel (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su barda saverkitel ( yarma)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
İçine;
- 750 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- 1 su bardağı ceviz içi
Hamuru açmak için ;
- Zeytin yağı veya un
Haşlamak için ;
- Su, tuz
Kitel (Siirt Usulü) Tarifi Yapılışı
- Saverkiteli ıslayalım ,tuzunu ,kişnişini ekleyip dinlenmeye bırakalım .
- 10 dk sonra 20 dk yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
- Ardından kıymamızı tencereye koyalım, suyunu salınca soğanını ekleyelim.
- Ardından baharatlarını, tuzunu ekleyip bi güzel pişirelim .
- Sonra bi kaba boşaltıp buz dolabında soğumaya bırakalım.
- Ardından hamurdan cevizden büyük parçalar koyup un veya yağla açıp içini dolduralım.
- Köfteler bitince kaynamış suya biraz tuz atıp 5 dk haşlayalım ,su üzerinde yüzünce alıp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder