22 Ekim 2020 Perşembe

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi

 

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su barda saverkitel ( yarma)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş

İçine;

  • 750 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • 1 su bardağı ceviz içi

Hamuru açmak için ;

  • Zeytin yağı veya un

Haşlamak için ;

  • Su, tuz

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Saverkiteli ıslayalım ,tuzunu ,kişnişini ekleyip dinlenmeye bırakalım .
  2. 10 dk sonra 20 dk yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
  3. Ardından kıymamızı tencereye koyalım, suyunu salınca soğanını ekleyelim.
  4. Ardından baharatlarını, tuzunu ekleyip bi güzel pişirelim .
  5. Sonra bi kaba boşaltıp buz dolabında soğumaya bırakalım.
  6. Ardından hamurdan cevizden büyük parçalar koyup un veya yağla açıp içini dolduralım.
  7. Köfteler bitince kaynamış suya biraz tuz atıp 5 dk haşlayalım ,su üzerinde yüzünce alıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder