22 Ekim 2020 Perşembe

Cevizli Krokan Tarifi

 

Cevizli Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Cevizli Krokan Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ocağa alıp orta ateşte pişirin.
  2. Topaklanma olmaması için ara ara karıştırın.
  3. Karamel rengini alınca cevizi içine atarak bir taşım karıştırın.
  4. Ocağın altını kapatın ve tereyağını içine ekleyin.
  5. Yağlı kağıt serili tezgaha karışımı ekleyin.
  6. İlk sıcaklık çıkmadan üzerine bir yağlı kağıt daha serip bir oklava yardımı ile şekil verin.
  7. Sıcaklığı çıkmadan yağlı kağıdı üzerinden alın ve istenilen boyutta kesin.

Servise hazır. Afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder