Cevizli Krokan Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Cevizli Krokan Tarifi Yapılışı
- Şekeri ocağa alıp orta ateşte pişirin.
- Topaklanma olmaması için ara ara karıştırın.
- Karamel rengini alınca cevizi içine atarak bir taşım karıştırın.
- Ocağın altını kapatın ve tereyağını içine ekleyin.
- Yağlı kağıt serili tezgaha karışımı ekleyin.
- İlk sıcaklık çıkmadan üzerine bir yağlı kağıt daha serip bir oklava yardımı ile şekil verin.
- Sıcaklığı çıkmadan yağlı kağıdı üzerinden alın ve istenilen boyutta kesin.
Servise hazır. Afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder