Kivi Jöleli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından az toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Jöleli kısım için;
- 1 paket kivili yeşil elmalı jöle
- 1 adet kivi
Kivi Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba ❣️.
- Öncelikle jölemizi hazırlayalım kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayalım..
- Uygun kaselere bölüştürelim katılaşınca üzerine 1 dilim kivi koyalım.
- Tenceremize yağı alıp eritelim eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Sonra sütü ve şekeri ekleyelim kıvam alana kadar pişirelim .
- Kıvam alan muhallebiye ocağı kapattıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu koyup karıştıralım .
- Jölelerin üzerine paylaştırıp soğumaya bırakalım soğuyan tatlıyı buzdolabında dinlendirelim bir tabağa ters çevirip servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder