13 Ekim 2020 Salı

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi

 

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Jöleli kısım için;

  • 1 paket kivili yeşil elmalı jöle
  • 1 adet kivi

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba ❣️.

  1. Öncelikle jölemizi hazırlayalım kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayalım..
  2. Uygun kaselere bölüştürelim katılaşınca üzerine 1 dilim kivi koyalım.
  3. Tenceremize yağı alıp eritelim eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  4. Sonra sütü ve şekeri ekleyelim kıvam alana kadar pişirelim .
  5. Kıvam alan muhallebiye ocağı kapattıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu koyup karıştıralım .
  6. Jölelerin üzerine paylaştırıp soğumaya bırakalım soğuyan tatlıyı buzdolabında dinlendirelim bir tabağa ters çevirip servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder