2 Ekim 2020 Cuma

Köfte Ekmek Tarifi

Köfte Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı dana kıyma
  • 3-4 dilim ekmek içi kurutulup rondodan geçirilmiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfte Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanın kabuklarını soyup rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Derin bir kabın içine rondodan çekilmiş ekmeği, soğanı, rendelenmiş sarımsak, kıyma, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin.
  3. Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar güzelce yoğurun. Baharatları ve tuzu da ilave ederek yoğurma işlemini bir kaç dakika kadar devam ettirin.
  4. Yoğurduğunuz köfteleri istediğiniz büyüklükte parçalar halinde ayırarak yuvarlayın.
  5. Daha sonra bir tepsiye aralıklarla dizip, üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Tos makinasına yağlı kağıt serip arasında pişirin veya.
  6. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
  7. Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alıp, fazla yağlarından süzdürüp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder