Köfte Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağlı dana kıyma
- 3-4 dilim ekmek içi kurutulup rondodan geçirilmiş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köfte Ekmek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanın kabuklarını soyup rendeleyip suyunu sıkın.
- Derin bir kabın içine rondodan çekilmiş ekmeği, soğanı, rendelenmiş sarımsak, kıyma, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin.
- Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar güzelce yoğurun. Baharatları ve tuzu da ilave ederek yoğurma işlemini bir kaç dakika kadar devam ettirin.
- Yoğurduğunuz köfteleri istediğiniz büyüklükte parçalar halinde ayırarak yuvarlayın.
- Daha sonra bir tepsiye aralıklarla dizip, üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Tos makinasına yağlı kağıt serip arasında pişirin veya.
- Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
- Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alıp, fazla yağlarından süzdürüp, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder