Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram göğüs tavuk
- 1 adet kuru soğan
- 400 gram mantar
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Göğüs tavukları yağsız yapışmaz tavada pişiriyoruz.
- Mantarı soyup doğrayıp limonlu suda bekletiyoruz.
- Soğanı yemekli doğrayıp rengi dönene dek yağda kavuruyoruz.
- Üzerine suyunu süzdüğümüz mantarları ekleyip suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz.
- Ayrı bir kapta süt, un ve köriyi karıştırıp kavrulan mantarlara ekliyoruz.
- Yoğunlaşmaya başlarken tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişirdiğimiz tavukları tabağa alıp üzerine mantar sosumuzu gezdiriyoruz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder