15 Ekim 2020 Perşembe

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi

 

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram göğüs tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1.  Göğüs tavukları yağsız yapışmaz tavada pişiriyoruz.
  2. Mantarı soyup doğrayıp limonlu suda bekletiyoruz.
  3.  Soğanı yemekli doğrayıp rengi dönene dek yağda kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyunu süzdüğümüz mantarları ekleyip suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz.
  5. Ayrı bir kapta süt, un ve köriyi karıştırıp kavrulan mantarlara ekliyoruz.
  6.  Yoğunlaşmaya başlarken tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Pişirdiğimiz tavukları tabağa alıp üzerine mantar sosumuzu gezdiriyoruz.

Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder