15 Ekim 2020 Perşembe

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor.
  2. Daha sonra yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemelerimizi sırasıyla döküyoruz.
  3. Tüm malzemeleri iyce karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir.
  5. Muhallebisi için krem şanti ve margarin hariç bütün malzemeleri tavaya alıp koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz .
  6. Daha sonra altını kapatıp krem şanti ve margarin ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Fırından çıkan kekimize soğuk şerbeti döküyoruz 20 dakika kadar bekleyip muhallebisini dökebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder