5 Ekim 2020 Pazartesi

Kornişon Turşusu Tarifi

 

Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kornişon

Her bir kavanoza;

  • 2 tane acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım fincan sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Üzerine kaynamış sıcak su

Kornişon Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları yıkayalım sarımsakları soyup ikiye bölüp kavanozların içine koyalım salatalıkları bıçakla 3 yerinden çizip kavanozlara dizelim .
  2. Üzerine çizilmiş acı biberleri, şekeri, tuzu, limon tuzunu ve sirkeyi koyup kaynar su ekleyip sıfır kapakla sıkıca kapatıp ters çevirin.
  3. Üzerini örtüp 1 gün bekletelim sonra karanlık serin bir yerde saklayalım 1 hafta sonra yenebilir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder