Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo kornişon
Her bir kavanoza;
- 2 tane acı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım fincan sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- Üzerine kaynamış sıcak su
Kornişon Turşusu Tarifi Yapılışı
- Salatalıkları yıkayalım sarımsakları soyup ikiye bölüp kavanozların içine koyalım salatalıkları bıçakla 3 yerinden çizip kavanozlara dizelim .
- Üzerine çizilmiş acı biberleri, şekeri, tuzu, limon tuzunu ve sirkeyi koyup kaynar su ekleyip sıfır kapakla sıkıca kapatıp ters çevirin.
- Üzerini örtüp 1 gün bekletelim sonra karanlık serin bir yerde saklayalım 1 hafta sonra yenebilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder