8 Ekim 2020 Perşembe

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 3 tane biber
  • 1 tane domates
  • Salça
  • Tuz, biber, karabiber
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için

  • Bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları üçgen şeklinde kesin.
  2. Önce yufkayı 8 e sonra her parçayı 4 e kesin.
  3. Bir yufkadan 24 adet çıkıyor. Pipet yardımıyla sarın.
  4. Uçlarını suya batırın açılmaması için. Sıvı yağda kızartın.
  5. Soğan ve biberi yağda kavurun.
  6. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Domatesi de ilave edin.
  8. Salçayı ve baharatları ilave edip karıştırın.
  9. Kızarttığımız yufkaları servis tabağına dizin.
  10. Üzerine yoğurdu ve kıymayı koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder