Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 3 tane biber
- 1 tane domates
- Salça
- Tuz, biber, karabiber
- İsteğe bağlı maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için
- Bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı
- Yufkaları üçgen şeklinde kesin.
- Önce yufkayı 8 e sonra her parçayı 4 e kesin.
- Bir yufkadan 24 adet çıkıyor. Pipet yardımıyla sarın.
- Uçlarını suya batırın açılmaması için. Sıvı yağda kızartın.
- Soğan ve biberi yağda kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesi de ilave edin.
- Salçayı ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Kızarttığımız yufkaları servis tabağına dizin.
- Üzerine yoğurdu ve kıymayı koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder