7 Ekim 2020 Çarşamba

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • Zeytinyağı
  • 1 kg domates
  • Tuz
  • 1-2 baş sarımsak

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın. Kürdan ile üzerine minik delikler açın.
  • Patlıcanları ocağın üzerinde, fırın ızgarasında veya mangalda közleyebilirsiniz.
  • Közlenmiş işleminden sonra patlıcanların kabuklarını soyun.
  • Bu esnada domatesleri de fırın ızgarasında közleyin.
  • Patlıcan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve rondodan geçirin.
  • Ezilmiş malzemeleri kavanoza aktarın. Üst kısmında 2 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı ekleyin ve kapaklarını kapatın.
  • Hazırladığınız konserveleri ters çevirerek bir saat bu şekilde bekletin.
  • Ardından buzdolabında ya da güneş almayan ılık bir ortamda konservelerinizi muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Tarifte bostan, kemer veya bahçe patlıcanı kullanabilirsiniz.
  • Konserveye közlenmiş kırmızı biber ve soğan da ilave edebilirsiniz.
  • Konserveleri sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Konserveleri ağzını kapatarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder