Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- Zeytinyağı
- 1 kg domates
- Tuz
- 1-2 baş sarımsak
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın. Kürdan ile üzerine minik delikler açın.
- Patlıcanları ocağın üzerinde, fırın ızgarasında veya mangalda közleyebilirsiniz.
- Közlenmiş işleminden sonra patlıcanların kabuklarını soyun.
- Bu esnada domatesleri de fırın ızgarasında közleyin.
- Patlıcan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve rondodan geçirin.
- Ezilmiş malzemeleri kavanoza aktarın. Üst kısmında 2 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
- Üzerine bolca zeytinyağı ekleyin ve kapaklarını kapatın.
- Hazırladığınız konserveleri ters çevirerek bir saat bu şekilde bekletin.
- Ardından buzdolabında ya da güneş almayan ılık bir ortamda konservelerinizi muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Közlenmiş Patlıcan Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
- Tarifte bostan, kemer veya bahçe patlıcanı kullanabilirsiniz.
- Konserveye közlenmiş kırmızı biber ve soğan da ilave edebilirsiniz.
- Konserveleri sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
- Konserveleri ağzını kapatarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder