7 Ekim 2020 Çarşamba

Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi

 

Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu

Közlenmiş Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberleri güzelce yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
  • Biberleri ocağın üzerinde veya fırın ızgarasında közleyebilirsiniz.
  • Közlenen biberleri bir kabın içerisine alın ve kapağını kapatın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır.
  • 2-3 dakikanın ardından biberlerin kabuklarını soyun ve orta kısımdaki çekirdekleri çıkartın.
  • Közlenmiş biberleri tek tek konservenin içerisine dizin. Aralarına sarımsak ekleyin.
  • Ufak bir spatula ile biberlerin arasında kalan havayı çıkartın.
  • Kavanozun üstünde 2-3 parmak boşluk bırakın.
  • Biberlerin üzerine zeytinyağı, sirke ve kaya tuzunu ekleyin.
  • Kavanozların kapaklarını kapatarak tencerenin içerisine kapakları aşağıda kalacak şekilde dizin.
  • Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın.
  • Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın.
  • Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin.
  • Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.

Közlenmiş Biber Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bibere ek olarak tarfite közlenmiş domates de kullanabilirsiniz.
  • Sarımsak miktarını isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Tarifte elma sirkesi kullanmanızı öneriyoruz.
  • Kavanozları ve kapakları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Dilerseniz, kaya tuzu eklemek yerine biberleri tüketeceğiniz zaman normal tuz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder