13 Ekim 2020 Salı

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 3-4 yaprak kıvırcık
  • 1 tane salatalık
  • 1 tane domates
  • Maydanoz
  • Zeytin yağ
  • Limon suyu

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Önce bulgur yeteri kadar kaynamış su ile ıslatılıp ağzı kapatılır.
  2. Bulgur dinlenirken salatası minik minik doğranır.
  3. Bulgur geniş bir kaba alınır üzerine salça ve baharatlar dökülerek elle iyice karıştırılır.
  4. Damak tadına göre limon suyu ve tuz eklenir.
  5. Son olarak salatası ve yağ eklenir kaşıkla karıştırılır.
  6. Servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder