13 Ekim 2020 Salı

Vişneli Nefis Pasta Tarifi

 

Vişneli Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı artı 2 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak süt

Muhallebisi için;

  • 1,5 bardak süt
  • Yarım turk kahvesi fincanı nişasta
  • Yarım fincan hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Vişneli sosu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta(buğday mısır farketmez)

Vişneli Nefis Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım .
  3. Yağlanmış kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim.
  4. Diğer tarafta muhallebi için sütü, şekeri ,hindistan cevizini, nişastayı küçük bir tencerede pişirelim.
  5. Çekirdeklerini ayıkladığımız vişneleri şeker ve 1 çay bardağı suyla biraz yumuşayan kadar pişirip biraz suyla açtığımız nişastayı da koyup 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  6. Fırından çıkan kekin üzerine önce 1 bardak süt dökelim.
  7. Sonra muhallebi ve en son vişneli sosu döküp dolapta en az 1 saat dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder