Vişneli Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı artı 2 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 bardak süt
Muhallebisi için;
- 1,5 bardak süt
- Yarım turk kahvesi fincanı nişasta
- Yarım fincan hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Vişneli sosu
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta(buğday mısır farketmez)
Vişneli Nefis Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım .
- Yağlanmış kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim.
- Diğer tarafta muhallebi için sütü, şekeri ,hindistan cevizini, nişastayı küçük bir tencerede pişirelim.
- Çekirdeklerini ayıkladığımız vişneleri şeker ve 1 çay bardağı suyla biraz yumuşayan kadar pişirip biraz suyla açtığımız nişastayı da koyup 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Fırından çıkan kekin üzerine önce 1 bardak süt dökelim.
- Sonra muhallebi ve en son vişneli sosu döküp dolapta en az 1 saat dinlendirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder