Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Kreması İçin
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket pasta kreması
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım su bardağı damla çikolata
Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım üzerine süt, yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
- 22 cm kalıba dökelim 170 derecede pişirelim.
- Kremşanti ve pasta kremasını bir kaba alalım sütle çırpalım. Damla çikolataları ekleyip karıştıralım.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra ortasını daire şeklinde kesip üçgen dilimler yapalım kaşıkla oyup kekleri başka kaba alalım.
- Parça kekleri rondodan geçirelim.
- Pastamızın tabanını eşit şekilde düzeltelim süt ile ıslatalım hazırladığımız kremadan biraz döküp düzeltelim üzerine muzları dizelim krema ile üzerini kapatalım.
- Rondodan geçirildiğimiz kek parçalarını pastamızın üzerine serpelim 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder