19 Ekim 2020 Pazartesi

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi

 

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un

Kreması İçin

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Küçükten Büyüğe Herkesin Sevdiği Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım üzerine süt, yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  3. 22 cm kalıba dökelim 170 derecede pişirelim.
  4. Kremşanti ve pasta kremasını bir kaba alalım sütle çırpalım. Damla çikolataları ekleyip karıştıralım.
  5. Kekimiz pişip soğuduktan sonra ortasını daire şeklinde kesip üçgen dilimler yapalım kaşıkla oyup kekleri başka kaba alalım.
  6. Parça kekleri rondodan geçirelim.
  7. Pastamızın tabanını eşit şekilde düzeltelim süt ile ıslatalım hazırladığımız kremadan biraz döküp düzeltelim üzerine muzları dizelim krema ile üzerini kapatalım.
  8. Rondodan geçirildiğimiz kek parçalarını pastamızın üzerine serpelim 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder