13 Ekim 2020 Salı

Kuru İncir Reçeli Tarifi

 

Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru incir
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu

Kuru İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle incirlerimizi ince ince veya ortadan ikiye keselim tercihinize bağlı ben ortadan ikiye kestim.
  2. Üzerine toz şeker dökülür 1. 5 su bardağı su eklenerek yarım saat bekletilir.
  3. Kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
  5. Yarım yemek kaşığı limon suyu eklenerek, şerbeti reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
  6. İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder