Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuru incir
- 1.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
Kuru İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
- Öncelikle incirlerimizi ince ince veya ortadan ikiye keselim tercihinize bağlı ben ortadan ikiye kestim.
- Üzerine toz şeker dökülür 1. 5 su bardağı su eklenerek yarım saat bekletilir.
- Kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir.
- Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Yarım yemek kaşığı limon suyu eklenerek, şerbeti reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
- İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder