14 Ekim 2020 Çarşamba

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

 

Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çinik kuşburnu
  • 2 kilo şeker

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşburnularımızı temizliyoruz yıkıyoruz tenceremize koyup 2. 3. Litre su koyuyoruz .
  2. İyice kaynıyor yumuşak olacak sonra kaynayan kuşburnularımızı ilistirden geçiriyoruz.
  3. Üzerine azar azar şu dökerek ilistirden geçiriyoruz .
  4. Sonra tekrardan geçirdikten sonra elekten geçiyoruz iki kere ve ilistirden geçirdikten sonra çıkan suyun süzülmesi için 1 gün bekliyoruz.
  5. Ertesi günü süzülen suyun üst kara suyunu alıp atıyoruz ve kalan suyu tenceremize koyup kaynatıyoruz.
  6. Koyulaşana kadar kaynatıyoruz puding kıvamı olacak ve indirmeye yakın şekerimizi koyuyoruz.
  7. Karıştırıp kaynarca kavanozlarımıza alıp kapatıyoruz .
  8. Üzerini örtüp ertesi günü açıyoruz ve ne zaman yemek istersek açık yiyebilirsiniz .

Afiyet olsun şimdiden yapanlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder