Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çinik kuşburnu
- 2 kilo şeker
Kuşburnu Marmelatı Tarifi Yapılışı
- Kuşburnularımızı temizliyoruz yıkıyoruz tenceremize koyup 2. 3. Litre su koyuyoruz .
- İyice kaynıyor yumuşak olacak sonra kaynayan kuşburnularımızı ilistirden geçiriyoruz.
- Üzerine azar azar şu dökerek ilistirden geçiriyoruz .
- Sonra tekrardan geçirdikten sonra elekten geçiyoruz iki kere ve ilistirden geçirdikten sonra çıkan suyun süzülmesi için 1 gün bekliyoruz.
- Ertesi günü süzülen suyun üst kara suyunu alıp atıyoruz ve kalan suyu tenceremize koyup kaynatıyoruz.
- Koyulaşana kadar kaynatıyoruz puding kıvamı olacak ve indirmeye yakın şekerimizi koyuyoruz.
- Karıştırıp kaynarca kavanozlarımıza alıp kapatıyoruz .
- Üzerini örtüp ertesi günü açıyoruz ve ne zaman yemek istersek açık yiyebilirsiniz .
Afiyet olsun şimdiden yapanlara.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder