3 Ekim 2020 Cumartesi

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi

 

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sarmalık lahana
  • Yarım kg pirinç (Lahananın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir)
  • 3 tane soğan
  • Yarım kavanoz domates sosu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az yaş nane
  • Yarım demetten az yeşil soğan
  • Yarım demetten az dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Sumak

Üzerine

  • Salça
  • Su

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Lahanaları kesip sıcak suda arkalı önlü haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp malzemeleri doğrayın ekleyin, domates sosunu, üzerine baharatları yağı ve salçayı katıp güzelce karıştırın.
  3. Sonra sarmayı sarıp tencereye dizin, sıcak suyun içinde salçayı ezin ve lahanaların üzerini geçecek kadar dökün.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder