Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane sarmalık lahana
- Yarım kg pirinç (Lahananın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir)
- 3 tane soğan
- Yarım kavanoz domates sosu
- Yarım demetten az maydanoz
- Yarım demetten az yaş nane
- Yarım demetten az yeşil soğan
- Yarım demetten az dereotu
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Tuz
- Sıvı yağ
- Zeytinyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Kuru nane
- Sumak
Üzerine
- Salça
- Su
Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- Lahanaları kesip sıcak suda arkalı önlü haşlıyoruz.
- Pirinci yıkayıp malzemeleri doğrayın ekleyin, domates sosunu, üzerine baharatları yağı ve salçayı katıp güzelce karıştırın.
- Sonra sarmayı sarıp tencereye dizin, sıcak suyun içinde salçayı ezin ve lahanaların üzerini geçecek kadar dökün.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder