Lahanazanya Tarifi İçin Malzemeler
- Çeyrek lahana (haşlanıp yapraklar ayrılacak)
- 3 parça tavuk göğüs (haşlanıp didilecek)
- 3 domates (kabuksuz rendelenecek)
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı kırmızıbiber
Lahanazanya Tarifi Yapılışı
- Lahanalar haşlanır. Yaprakları ayrılır.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda soteliyoruz, içerisine didilmiş tavuk, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip kısık ateşte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
- Küçük dikdörtgen borcama lahanadan bir sıra yayıyoruz.
- Üstüne biraz tavuk ve kaşar peyniri serpip ikinci kata geçiyoruz, borcam dolana kadar kat kat bu işlemi devam ediyoruz.
- En üste lahana yerleştirip kalan kaşarın hepsini döşeyip 180 derece fırına veriyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet şeker olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder