22 Ekim 2020 Perşembe

Lahanazanya Tarifi

 

Lahanazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek lahana (haşlanıp yapraklar ayrılacak)
  • 3 parça tavuk göğüs (haşlanıp didilecek)
  • 3 domates (kabuksuz rendelenecek)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı kırmızıbiber

Lahanazanya Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalar haşlanır. Yaprakları ayrılır.
  2. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda soteliyoruz, içerisine didilmiş tavuk, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Baharatlarını ekleyip kısık ateşte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
  4. Küçük dikdörtgen borcama lahanadan bir sıra yayıyoruz.
  5. Üstüne biraz tavuk ve kaşar peyniri serpip ikinci kata geçiyoruz, borcam dolana kadar kat kat bu işlemi devam ediyoruz.
  6. En üste lahana yerleştirip kalan kaşarın hepsini döşeyip 180 derece fırına veriyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet şeker olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder