Konserve Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- Dilediğiniz kadar mısır( ben 8 adet kullandım )
Her küçük kavanoz için
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Küçük kavanozlar
Konserve Mısır Tarifi Yapılışı
- İlk önce mısırları bıçak yardımı ile dibinden olcak şekilde çıkarın.
- İki üç sıra çıkarında elinizlede çıkarabilirsiniz.
- Tüm mısırlar çıkınca güzelce yıkayıp tencereye alın.
- Ve üzerini geçecek şekilde su ekletin ve pişirmeye bırakın.
- Benim mısırları 1 saatte pişti sizde kontrol edin daha çabuk da pişebilir sizde süre değişebilir.
- Pişince kavanozlara mısırların tanelerini paylaştırın.
- Her bir kavanoz için bir çay kaşığı ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin.
- Daha kavanozların üstüne kalan kaynar mısır suyundan ( yetmezse kaynar su da yapabilirsiniz ) üzerlerine döküp ters çevirin.
- Tüm mısırları bu şekilde kavanozlayıp sımsıkı kapatın ters çevirin.
- 1 gün soğumasını bekleyin daha sonra soğuyunca güneş görmeyen yerde saklayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌽.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder