22 Ekim 2020 Perşembe

Konserve Mısır Tarifi

 

Konserve Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar mısır( ben 8 adet kullandım )

Her küçük kavanoz için

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Küçük kavanozlar

Konserve Mısır Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce mısırları bıçak yardımı ile dibinden olcak şekilde çıkarın.
  2. İki üç sıra çıkarında elinizlede çıkarabilirsiniz.
  3. Tüm mısırlar çıkınca güzelce yıkayıp tencereye alın.
  4. Ve üzerini geçecek şekilde su ekletin ve pişirmeye bırakın.
  5. Benim mısırları 1 saatte pişti sizde kontrol edin daha çabuk da pişebilir sizde süre değişebilir.
  6. Pişince kavanozlara mısırların tanelerini paylaştırın.
  7. Her bir kavanoz için bir çay kaşığı ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin.
  8. Daha kavanozların üstüne kalan kaynar mısır suyundan ( yetmezse kaynar su da yapabilirsiniz ) üzerlerine döküp ters çevirin.
  9. Tüm mısırları bu şekilde kavanozlayıp sımsıkı kapatın ters çevirin.
  10. 1 gün soğumasını bekleyin daha sonra soğuyunca güneş görmeyen yerde saklayabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌽.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder