18 Ekim 2020 Pazar

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi

 

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İçi harcı için:

  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Haşlamak için:

  • Yaklaşık 2 litre su
  • Birkaç damla sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yapmakla başlayın. Unu geniş bir kaba alın tuzu ilave edin.
  2. Ortasını açın ve yumurtaları kırın suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  3. Hamurun sert olması gerekiyor. Ve yarım saat dinlenmesi gerekiyor.
  4. Daha sonra iç harcı için soğanı rendeleyin kıymayla karıştırıp baharatları ekleyin ve buzdolabında bekletin çünkü kıyma sıcakta bozulabilir.
  5. Hamuru 4 bezeye ayıralım ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde biraz un serperek açalım.
  6. İç harcını ekleyip kapatalım.
  7. Suyu tencereye alın kaynayınca içine mantıların birazını ekleyin ve yaklaşık 25-30 dk haşlayın.
  8. Mantılar soğuduğunda üstüne yoğurt ekleyin ve salça yada baharatlı yağ kızartıp dökebilirsiniz.

*Afiyet olsun*.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder