Lezzetli Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İçi harcı için:
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Haşlamak için:
- Yaklaşık 2 litre su
- Birkaç damla sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
Lezzetli Ev Mantısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru yapmakla başlayın. Unu geniş bir kaba alın tuzu ilave edin.
- Ortasını açın ve yumurtaları kırın suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Hamurun sert olması gerekiyor. Ve yarım saat dinlenmesi gerekiyor.
- Daha sonra iç harcı için soğanı rendeleyin kıymayla karıştırıp baharatları ekleyin ve buzdolabında bekletin çünkü kıyma sıcakta bozulabilir.
- Hamuru 4 bezeye ayıralım ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde biraz un serperek açalım.
- İç harcını ekleyip kapatalım.
- Suyu tencereye alın kaynayınca içine mantıların birazını ekleyin ve yaklaşık 25-30 dk haşlayın.
- Mantılar soğuduğunda üstüne yoğurt ekleyin ve salça yada baharatlı yağ kızartıp dökebilirsiniz.
*Afiyet olsun*.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder