18 Ekim 2020 Pazar

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilo domates
  • 4, 5 adet kuru soğan

Kıyması için;

  • 500 gram kıyma orta yağlı (dana kuzu karışık)
  • 1 adet orta boy soğan( rende)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  •  Tuz, pul biber, karabiber

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı geniş bir kaba alıyoruz rendelenmiş soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edip yoğuruyoruz. (5 dakika kadar).
  2. Patlıcanları iki parmak eninde kesiyoruz.
  3. Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizip tepsiye koyuyoruz. ( kıymayı elimizle köfte şekli verip öyle koyalım) daha sonra.
  4. Domateslerin orta kısmından yarıp aynı şekilde kıymadan koyalım. Ve tepsiye dizelim.
  5.  Soğanları da kabuklarını soyup ortadan yarıyoruz ve kıymadan orta kısmına koyuyoruz.
  6. Fırına sürmeden önce fırça yardımıyla patlıcan domates ve soğanların üzerine sıvı yağ sürelim.
  7. 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Not; köfteler çok ince olmasın. İnce olursa kuru ve yanık olacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder