Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kilo domates
- 4, 5 adet kuru soğan
Kıyması için;
- 500 gram kıyma orta yağlı (dana kuzu karışık)
- 1 adet orta boy soğan( rende)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz, pul biber, karabiber
Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı
- Kıymayı geniş bir kaba alıyoruz rendelenmiş soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edip yoğuruyoruz. (5 dakika kadar).
- Patlıcanları iki parmak eninde kesiyoruz.
- Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizip tepsiye koyuyoruz. ( kıymayı elimizle köfte şekli verip öyle koyalım) daha sonra.
- Domateslerin orta kısmından yarıp aynı şekilde kıymadan koyalım. Ve tepsiye dizelim.
- Soğanları da kabuklarını soyup ortadan yarıyoruz ve kıymadan orta kısmına koyuyoruz.
- Fırına sürmeden önce fırça yardımıyla patlıcan domates ve soğanların üzerine sıvı yağ sürelim.
- 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Not; köfteler çok ince olmasın. İnce olursa kuru ve yanık olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder