Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy domates
- 1 tane kapya biber
- 2 tane salatalık
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane sivribiber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulpiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı silme kuru nane
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Domatesleri çok küçük doğrayın .
- Salatalık, biber ,soğan ,maydanoz hepsini minik minik doğrayın.
- Baharat ,yağı ,nar ekşini ,tuzu ekleyin karıştırın.
- Elde doğrayınca çok sulanmaz orijinal tarifi elde doğranır .
Kebap ve tavuk döner dürümlerin yanında çok lezzetli acılı ezme mutlaka deneyin favoriniz olacak yapanlara afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder