5 Ekim 2020 Pazartesi

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane salatalık
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulpiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı silme kuru nane
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri çok küçük doğrayın .
  2. Salatalık, biber ,soğan ,maydanoz hepsini minik minik doğrayın.
  3. Baharat ,yağı ,nar ekşini ,tuzu ekleyin karıştırın.
  4. Elde doğrayınca çok sulanmaz orijinal tarifi elde doğranır .

Kebap ve tavuk döner dürümlerin yanında çok lezzetli acılı ezme mutlaka deneyin favoriniz olacak yapanlara afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder