Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolu un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
- Tuz
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı
- 4 su bardağı suda pirinçi haşlayın.
- Haşlanan pirinçi blenderdan çekin.
- Üzerine tavuk suyunu ekleyin.
- Ocağa alıp tekrar kaynamaya bırakın.
- Bu arada derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın, yumurtayı ekleyin ,çırpmaya devam edin.
- En son unuda ekleyip tüm malzemeleri iyice çırpın.
- Kaynayan pirinçe terbiyeyi hızlıca ekleyin ve kesilmemesi için sürekli karıştırın.Kıvamı koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
- Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alın.
- Yağ hafif kızınca naneyi ekleyip kızdırın.
- Kaynayan çorbaya naneli yağı dökün en son tuzu ilave edip 2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder