5 Ekim 2020 Pazartesi

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi

 

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 4 su bardağı suda pirinçi haşlayın.
  2. Haşlanan pirinçi blenderdan çekin.
  3. Üzerine tavuk suyunu ekleyin.
  4. Ocağa alıp tekrar kaynamaya bırakın.
  5. Bu arada derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın, yumurtayı ekleyin ,çırpmaya devam edin.
  6. En son unuda ekleyip tüm malzemeleri iyice çırpın.
  7. Kaynayan pirinçe terbiyeyi hızlıca ekleyin ve kesilmemesi için sürekli karıştırın.Kıvamı koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
  8. Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alın.
  9. Yağ hafif kızınca naneyi ekleyip kızdırın.
  10. Kaynayan çorbaya naneli yağı dökün en son tuzu ilave edip 2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder