7 Ekim 2020 Çarşamba

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;

  • Nane

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
  2. Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  3. Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
  4. Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
  5. Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
  6. Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
  7. Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
  8. İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder