4 Ekim 2020 Pazar

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi

 

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Pane

Blue Cheese sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram ekşi krema
  • 120 gram rokfor peyniri
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Soğan tozu
  • Sarımsak tozu
  • Kimyon

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine salça ve suyu alarak karıştırın.
  • Tavuk butlarını bu sosa ekleyerek iyice marine edin. Tavuk butlarını sosu çekmesi için 30 dakika salçalı suyun içerisinde bekletin.
  • Zamanınız varsa, sosu buzdolabı poşetine koyun. Tavukları da içerisine ekleyerek kilidini kapatın.
  • Elinizle tavukları harmanlayın. Daha lezzetli olması için, buzdolabında 4 saat bekletin.
  • Tavuklar sosu çektiğinde, pane harcının içerisine atın.
  • Bu esnada tencerenin içerisine yağ ekleyin. Tavukları elekten geçirerek derin yağın içerisine atın.
  • Tavukları 3-4 dakika kızarttıktan sonra çıkartın ve kağıt havluda bekletin.
  • Louisiana usulü çıtır tavuk yapmanın en önemli püf noktası, tavukları 7-8 saat soğuttuktan sonra kızgın yağda tekrar pişirmektir.
  • Vaktiniz yoksa, tavukları oda sıcaklığında soğutarak tekrar yağda kızartabilirsiniz.
  • Blue cheese dip sosu için; rokfor peyniri, krema, sirke, soğan tozu, sarımsak tozu ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
  • Koyu bir kıvama gelen sosu başka bir kaba alarak içine mayonez ekleyin ve karıştırın.
  • Sosun kıvamını tutturmak için, bir adet yumurta ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız çıtır tavukları, blue cheese sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder