4 Ekim 2020 Pazar

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Tarifi

 

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz soğuk tereyağı
  • 70 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilin

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bir tencereye alın. İçerisine vanilyayı ve şekerin yarısını ekleyerek karıştırın.
  • Sütü kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir kabın içerisine şekerin kalanını ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  • Karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Sütten bir kepçe alın ve yumurtalı karışıma azar azar ilave edin. Bu işlem temperleme olarak bilinir.
  • Temperleme işlemini 2-3 defa tekrar ettikten sonra, yumurtanın kıvamı pürüzsüz görünmelidir.
  • Yumurtalı karışımı, ocaktaki sütün üzerine azar azar ekleyin ve karıştırın.
  • Ocağın altını orta ateşe getirdikten sonra durmadan karıştırma işlemine devam edin.
  • Krem patiseri, yavaş yavaş katı bir kıvam almaya başlayacaktır.
  • Bu esnada ocaktan alın ve içine beyaz çikolata ile soğuk tereyağını ekleyin.
  • Karıştırma işleminin ardından tencerenin üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız krem patiserini pavlova yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Krem Patiseri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Temperleme, farklı sıcaklıktaki besinlerin yavaş yavaş karıştırılması için uygulanan bir tekniktir. Süt ve yumurtanın kesilmesini önler.
  • Krem patiseriyi hazırlarken mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız tereyağının soğuk olması gerekir.
  • Tarifte vanilin yerine bir adet vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder