Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı fındık kırığı
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri (isteğe bağlı )
Magma Kek Tarifi Yapılışı
- Muhallebisi için:tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın orta göz ocakta koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın .
- Muhallebi koyulaşınca tereyağ, vanilyayı koyup ocağı kapatın ve iyice karıştırın ılımaya bırakın.
- Kek için:yumurta, tozşekeri mikserle 4/5 dakika çırpın süt, sıvı yağ ekleyip mikserle karıştırın elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao mikserle güzelce çırpın son olarak elenmiş un ekleyin karıştırın fındıkları ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin kalıbın kenar kısımlarını tereyağ sürün veya pişirme kağıdı ile kapatın kek harçını kalıbın içine dökün.
- Kek harçın tam ortasına ılıyan muhallebiyi dökün dikkatlice yavaş dökün tezgaha bir kaç kere vurun.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirin fırından fırına pişirme şekilli fark ediyor siz kürdan yardımıyla kekinizi pişip pişmediğini kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Magma kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuyunca kekin üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip servis edebilirsiniz veya buzdolabına kaldırıp 1 gün dinlenmeye bırakın🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋.
Not:fırının kapağını ilk 30 dakika açmayın ki kekimiz kabarsın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder