17 Ekim 2020 Cumartesi

Magma Kek Tarifi

 

Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık kırığı

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı )

Magma Kek Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebisi için:tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın orta göz ocakta koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın .
  2. Muhallebi koyulaşınca tereyağ, vanilyayı koyup ocağı kapatın ve iyice karıştırın ılımaya bırakın.
  3. Kek için:yumurta, tozşekeri mikserle 4/5 dakika çırpın süt, sıvı yağ ekleyip mikserle karıştırın elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao mikserle güzelce çırpın son olarak elenmiş un ekleyin karıştırın fındıkları ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
  4. Kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin kalıbın kenar kısımlarını tereyağ sürün veya pişirme kağıdı ile kapatın kek harçını kalıbın içine dökün.
  5. Kek harçın tam ortasına ılıyan muhallebiyi dökün dikkatlice yavaş dökün tezgaha bir kaç kere vurun.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirin fırından fırına pişirme şekilli fark ediyor siz kürdan yardımıyla kekinizi pişip pişmediğini kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  7. Magma kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuyunca kekin üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip servis edebilirsiniz veya buzdolabına kaldırıp 1 gün dinlenmeye bırakın🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋.

Not:fırının kapağını ilk 30 dakika açmayın ki kekimiz kabarsın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder