Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadar salamura yaprak
İç malzeme için;
- Yarım tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı limon tuzu, kimyon
Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle salamura yapraklarınız sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Süresini belirtmedim, siz yaprağınızın kıvamına göre ayarlayın yumuşaklığını.
- İç malzeme için yarım tavuk göğsünü robottan çekip, içine tarifte yazmış olduğum iç malzemelerini bırakalım.
- İyice karıştıralım, su koymanıza gerek yok zaten tavuğun göğsünden olduğu için cıvık bir iç harç oluyor.
- Güzelce saralım yapraklarımızı😊 hazırladığımız içi tek tek yaprakların içine doldurup hepsini sarıyoruz sararken sıkı bir şekilde sarmaya özen gösterin gevşek sarıldığında pişerken dağılmasın.
- Pişirmek için 2 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırıp üzerine gezdirin ilk kaynama geldikten sonra altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Dolmanın pişimine göre tekrar su ekleyebilirsiniz. Suyunu çekmeye yakın bir miktar zeytinyağı ekleyin.
- Etli yaprak sarma kadar lezzetli oluyor siz misafir sayınıza göre iç malzemesini arttıra bilirsiniz. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 😊😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder