17 Ekim 2020 Cumartesi

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi

 

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar salamura yaprak

İç malzeme için;

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu, kimyon

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salamura yapraklarınız sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Süresini belirtmedim, siz yaprağınızın kıvamına göre ayarlayın yumuşaklığını.
  2. İç malzeme için yarım tavuk göğsünü robottan çekip, içine tarifte yazmış olduğum iç malzemelerini bırakalım.
  3. İyice karıştıralım, su koymanıza gerek yok zaten tavuğun göğsünden olduğu için cıvık bir iç harç oluyor.
  4. Güzelce saralım yapraklarımızı😊 hazırladığımız içi tek tek yaprakların içine doldurup hepsini sarıyoruz sararken sıkı bir şekilde sarmaya özen gösterin gevşek sarıldığında pişerken dağılmasın.
  5. Pişirmek için 2 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırıp üzerine gezdirin ilk kaynama geldikten sonra altını kısıp pişmeye bırakalım.
  6. Dolmanın pişimine göre tekrar su ekleyebilirsiniz. Suyunu çekmeye yakın bir miktar zeytinyağı ekleyin.
  7. Etli yaprak sarma kadar lezzetli oluyor siz misafir sayınıza göre iç malzemesini arttıra bilirsiniz. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 😊😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder