Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 3 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber (köfteye şekil verdikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin)
Sos için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet tırnak pide
- 5 yemek kaşığı yoğurt ve biraz tereyağ
Manisa Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuru soğan robottan çekilir.
- Galeta unu hariç tüm malzemeler karıştırılır sonra galeta unuda eklenip güzelce yoğurulur.
- Yoğurmak için acele etmeyin.Yoğurduğunuz harcınızı dolapta 2 saat dinlendirin.
- 2 saat sonunda dolaptan çıkartın ve görseldeki gibi uzun uzun şekil verip kızgın yağda kızartın.
- Pidelerinizi küp küp kesip tereyağında güzelce kavurun.
- Uygun bir tabağa önce pidelerinizi alın ve üzerine tereyağlı salçalı sos kızdırıp dökün.
- Sonra üzerine çırptığınız yoğurdu ilave edip köftelerinizide üzerine ekleyin.
- En üzerinede dilerseniz tekrar pul biberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder