17 Ekim 2020 Cumartesi

Manisa Kebabı Tarifi

 

Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber (köfteye şekil verdikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin)

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet tırnak pide
  • 5 yemek kaşığı yoğurt ve biraz tereyağ

Manisa Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğan robottan çekilir.
  2. Galeta unu hariç tüm malzemeler karıştırılır sonra galeta unuda eklenip güzelce yoğurulur.
  3. Yoğurmak için acele etmeyin.Yoğurduğunuz harcınızı dolapta 2 saat dinlendirin.
  4. 2 saat sonunda dolaptan çıkartın ve görseldeki gibi uzun uzun şekil verip kızgın yağda kızartın.
  5. Pidelerinizi küp küp kesip tereyağında güzelce kavurun.
  6. Uygun bir tabağa önce pidelerinizi alın ve üzerine tereyağlı salçalı sos kızdırıp dökün.
  7. Sonra üzerine çırptığınız yoğurdu ilave edip köftelerinizide üzerine ekleyin.
  8. En üzerinede dilerseniz tekrar pul biberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder