Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 3’ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
- Biraz ılıyınca labne peyniri eklenip güzelce çırpılır ki iyice pürüzsüz olsun.
- Sonra sıcak su içine hazır kahve atılıp karıştırılır hazırlanır ve ılınması beklenir.
- Uygun bir kap yada tabağa pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
- Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısı eklenir kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
- Kalan muhallebi pastanın üzerine güzelce dökülüp yaydırılır.
- Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra en üzerine kakao serpilir ve buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder