17 Ekim 2020 Cumartesi

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
  3. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenip güzelce çırpılır ki iyice pürüzsüz olsun.
  4. Sonra sıcak su içine hazır kahve atılıp karıştırılır hazırlanır ve ılınması beklenir.
  5. Uygun bir kap yada tabağa pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
  6. Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısı eklenir kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
  7. Kalan muhallebi pastanın üzerine güzelce dökülüp yaydırılır.
  8. Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra en üzerine kakao serpilir ve buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder