7 Ekim 2020 Çarşamba

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 8 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kruton için:

  • 2 dilim ekmek ( ister siyah ister beyaz ekmek)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alalım. Naneyi hafifçe kavuralım.
  2. Ardından salçayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
  3. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha karıştıralım.
  4. Yıkayıp soyduğumuz patates, havuç ve soğanı iri parçalara ayırıp tencereye atalım.
  5. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Sebzeler piştikten sonra hiç pürüz kalmayana dek blender’dan geçirelim.
  6. Kruton: ayrı bir tavaya tereyağını alalım. Pul biber ve naneyi ekleyelim.
  7. Biraz çevirdikten sonra küp küp kestiğimiz ekmekleri tavaya alıp kıtırlaşıncaya kadar çevirelim.
  8. Çorbayı tabağa alıp üzerine krutonları dökelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder