Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 veya 6 su bardağı un (Hamurun kıvamını siz ayarlarsınız)
- 1 de kabartma tozu
Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Su ve sütünüzü koyduktan sonra bir kaşık mayanızı koyup iyice karıştırın.
- Maya içinde eriyene kadar sonra sıvı yağ tuz şeker yumurta kabartma tuzunu koyun.
- En sonda unu eleyip köyün hamur kulak memesi gibi yumuşak olsun.
- Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirip en son 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
- Ben peynirli maydanozlu yaptım malzemesi size kalmış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder