7 Ekim 2020 Çarşamba

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 veya 6 su bardağı un (Hamurun kıvamını siz ayarlarsınız)
  • 1 de kabartma tozu

Lezzetli Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su ve sütünüzü koyduktan sonra bir kaşık mayanızı koyup iyice karıştırın.
  2. Maya içinde eriyene kadar sonra sıvı yağ tuz şeker yumurta kabartma tuzunu koyun.
  3. En sonda unu eleyip köyün hamur kulak memesi gibi yumuşak olsun.
  4. Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirip en son 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
  5. Ben peynirli maydanozlu yaptım malzemesi size kalmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder